Fysieke showroom
De scherpste prijzen
Dealer in a-merken

Hoe vraag ik een sample tegel aan?

Wanneer je aan de slag gaat met een nieuw project wil je graag weten of de tegel die jij in onze webshop hebt gezien, past bij de rest van je plan. Dat begrijpen wij volledig. Daarom is het mogelijk om bij ons een monstertegel te bestellen. Deze krijg je thuis geleverd en zo kan je op je gemak kijken of deze tegel is wat je wilt. 

Een monstertegel leveren, daar doen wij helemaal niet moeilijk over. Echter rekenen wij hier wel de verzendkosten voor: €7,90. Je kunt bij de gewenste tegel op de productpagina op een knop klikken '+ of bestel een sample'. Samples zijn maximaal 1 per tegel te bestellen en maximaal 4 in totaal.

*Vanwege het productieproces kan de kleur en het formaat van de monstertegel soms licht afwijken van de tegels die u uiteindelijk krijgt geleverd.

Waarom een sample tegel aanvragen?

Kleur

We proberen op onze website om zo goed mogelijk de tegels in beeld te brengen en de kleur en structuur zo realistisch mogelijk te fotograferen. Echter kan er een verschil zitten tussen de werkelijke kleur van de tegels en hoe de camera deze vastlegt. Daarbij zijn niet alle computer- en telefoonschermen met de zelfde technologie en materialen gemaakt wat er toe kan leiden dat kleuren niet op de juiste manier gepresenteerd worden. Dit gaat uiteraard maar om kleine verschillen, maar hoe klein ook, die kunnen er dus zijn. 

Structuur

Tegels kunnen niet alleen van elkaar variëren in kleur en formaat, maar ook van structuur. Zo hebben sommige tegels een ruwer oppervlak dan andere. Ruwe tegels zijn vooral bedoeld voor ruimtes als een douche, zodat je niet uitglijdt bijvoorbeeld. Terwijl gladde tegels weer vaker worden gebruikt in ruimtes die meer onderhoud nodig hebben, omdat je dweil daar simpelweg makkelijker overheen glijdt. Zo heeft elk tegel zijn eigen voordeel. Het is op foto's alleen soms moeilijk te zien hoe ruw een tegel is. Het is daarom handig om een proeftegel aan te vragen, zodat je thuis precies kan voelen hoe de structuur van de tegel is. 

Licht en omgeving

Wat opvalt als je een tegel in verschillende hoeken tegen het licht houdt, is dat deze dan licht ;) van kleur veranderd. Als er in een ruimte namelijk heel veel licht binnenkomt, zal de tegel meer licht weerkaatsen en is de perceptie van kleur anders. De tegel kan daarom in de ene ruimte donkerder ogen dan in de andere. Wanneer je een sample tegel thuis ontvangt, is het makkelijk om te zien hoe de tegel er in jouw ruimte uitziet. Daarbij vinden veel mensen het fijn om de tegel naast hun huidige interieur te houden, als ze dat al hebben. Dan is het makkelijk om met de monster tegel precies te kijken hoe die bij de rest van het huis past. 

Kortom,
Het aanvragen van een proeftegel heeft dus ontzettend veel voordelen. 

Advies nodig?

Neem snel contact op voor advies op maat!