Fysieke showroom
De scherpste prijzen
Dealer in a-merken

Tegelmaterialen

Wanneer je de juiste vloer- of wand tegels hebt gevonden houdt het nog niet op. Onder de tegelmaterialen vind je voegmortels, lijm en primer (voorstrijk). Meestal heb je in ieder geval de lijm en mortel nodig om de tegel te plaatsen en de afwerking te verzorgen. Ook wordt het aangeraden om een primer te gebruiken. De primer zorgt er namelijk voor dat de lijm zich beter hecht aan de ondergrond.

Voegmortel voor jouw tegels

In ons assortiment zijn verschillende soorten voegmortel opgenomen. Beter gezegd, er zijn verschillende kleuren voegmortel opgenomen. Dit zorgt er voor dat je een mooi aansluitende voegkleur bij je tegel krijgt. Zo hebben wij in ons assortiment:

  • Parelgrijze voegmortel
  • Antraciet voegmortel
  • Jasmijn voegmortel
  • IJzergrijze voegmortel
  • Witte voegmortel
  • Lichtgrijze voegmortel

Ontvangt u liever advies over wat er bij uw tegel of mozaiek past? Neem dan eens contact op met onze klantenservice. Dan helpen wij u op weg naar de juiste keuze.

Tegellijm

Onze tegellijm is zowel te gebruiken wand- en vloertegels. Het is standaard een bio lijm. Dit betekent dat de tegellijm minder chemicaliën bevat en daarmee beter is voor u en de omgeving. In de lijmen is dan weer een onderverdeling in biofix en bioflex. Van deze lijmen is de Bioflex elastisch. Hierdoor is deze meer geschikt voor bijvoorbeeld badkamers. De lijm kan namelijk beter omgaan met temperatuurschommelingen.

Primer

De primer is in principe een hechtingsmiddel die er voor zorgt dat de lijm beter pakt op de ondervloer. Wij hebben twee varianten van de primer. Namelijk een primer voor een zuigende ondergrond en een primer voor een niet-zuigende ondergrond. De primer voor de zuigende ondergrond zorgt er ook nog voor dat het vocht niet direct uit de lijm wordt getrokken. Hierdoor kan de lijm beter zijn werk doen en zorgt dit samen voor een perfect hechtende tegelwand of tegelvloer.

Tegelbenodigdheden kopen

Wanneer je de tegel hebt uitgekozen, is het wel handig als je het ook kunt bevestigen en afwerken. Daarom kun je hier ook makkelijk je benodigdheden kopen. Heb je meer hulp nodig bij het vinden van het juiste materiaal? Neem dan eens vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Advies nodig?

Neem snel contact op voor advies op maat!